Saturday, September 14, 2013

الرُمان ,














مرحبا ,,,







تدوينة صحية خفيفة ,
ذحين هو موسم فاكهة الرُمان ,
فاكهة جميلة جداً جداً من جد أنبسط لما يجي موسمها ,
تقدري تاكليها بأي طريقة تحبي سواء لوحدها أو تخلطي معاها شي ,
وممكن تعمليها عصير ,
* إلي يتابعوني ع الإنستقرام أكيد شافوا الفيديو إلي نزلتو وكتبت كم فايدة للرُمان ,



اليوم ح أقلكم على كم طريقة كمان لأكل الرُمان ,
وكلها صحية وطعمها لزيز ,




سلطة الجرجير بالرُمان ,





مكوناتها :

جرجير ,
رُمان ,

الصوص :

ملعقة صغيرة دبس الرُمان ,
ملعقة صغيرة خل أبيض ,
ملعقة كبيرة عصير الليمون ,
ملعقة كبيرة زيت زيتون ,


وتخلطيها مع بعض وتاكليها ع طول وصحتين على قلبك ,



فوائدها :






الزبادي بالرُمان ,




مكوناتها :


زبادي ,
رُمان ,
ملعقة صغيرة عصير الليمون ,
*إختياري الليمون ,


وبس خلاص عليك بألف عافية ولا أسهل ,







سموثي الرُمان والفواكة ,





مكوناته :


نص كوب عنب أسود مجمد ,
نص كوب حبيبات رُمان ,
حبة موز مجمدة ,
علبة زبادي ,


تخلطيها كلها مع بعض فالخلاط ,
ولو كان تقيل تقدري تزيدي شويا لبن ,
وما يحتاج سُكر لأنو كلي الفواكة إلي فيه حالية ,

وعليكم بالعافية ,





* ممكن نعملو كمان عصير , << بعد ماشرب وخلصت تذكرت أنو ماصورت =P
سواء فقط رُمان أو نضيف معاه زبادي  مع باشن فروت ,




* كمان مرا طعم مع الحمص البيروتي ,
ومع الفتوش برضو جميل ,



نجي نتكلم شويا عن فوائد ومكونات الرُمان ,


يحتوي ثمر الرُمان الحلو على 10.1% مواد سكرية، 1% حامض الليمون، 84.20% ماء، 2.91% رماد، 3% بروتين، 2.91% ألياف ومواد عفصية وعناصر مرة وفيتامينات (A, B, C) ومقادير قليلة من الحديد والفوسفور والكبريت والكلس والبوتاس والمنغنيز وفي بذوره ترتفع نسبة المواد الدهنية 7-9%.


مسكن للآلام ومخفض للحرارة ,
يروي العطش فالجو الحار ,
يعالج حالات اللإسهال ,
ويمنع النزيف الناتجمن البواسير ,
وعصير الرُمان جداً مفيد في تخفيف الصداع ,
وآلام البطن ,
ويشفي من أمراض العيون وضعف النظر ,
 كمان يفتح الشرايين ويحمي من السكتة والخرف ,


والسبب :
لأن عصير الرُمان غني بمجموعة كبيرة من المواد القوية المضادة للأكسدة كالمركبات الفينولية والتانين وآنثوسيانينن التي تعيق عمليات تأكسد البروتينات الشحمية قليلة الكثافة الحاملة للكوليسترول السيىء والمسببة لتصلب الشرايين.





حتى قشار الرُمان نقدر نستفيد منو , <3


فوائد قشر الرُمان :

 - مغلي قشر الرُمان يقوي اللثة ,
- مغلي قشر الرُمان فعال لحلات الإسهال ,
- مغلي قشر الرُمان يساعد في إبعاد بلغم المعدة ,
- القشر المحروق يخلط  مع عسل يمحي أثر الجدري مع الإستعمال المستمر ,
وكمان للجروح والقروح ,

  كانوا الفراعنة يستخدمونه لقتل ديدان البطن بواسطة حرق قشور الرمان وخلطها بالعسل , 





القيمة الغذائية للرُمان :

يحتوي على ,
سكر , بروتين , دهون , أملاح , فيتامينات , أحماض عضوية ,





صحتين على قلبكم ,





|

للتواصل إيميل :
samanoos67@gmail.com






No comments:

Post a Comment